Δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν. - Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Διαστρέβλωση της Αλήθειας

του Νικολάου Γεωργαντώνη
Είναι λυπηρό σήμερα να βλέπει ο Χριστιανός Ορθόδοξος την αίρεση του Οικουμενισμού να αλλοιώνει τα πάντα. Προσφάτως έγινε ένα Συνέδριο με κύριο θέμα «Μεταπατερική αίρεση» έννοια η οποία έχει ρίζες στον Οικουμενισμό. Τι σημαίνει ακριβώς αυτός ο όρος; Η «Μεταπατερική περίοδος» σημαίνει ουσιαστικά, ότι μπαίνουνε οι Πατέρες στην άκρη και ο καθένας κάνει όποια ερμηνεία θέλει για όποιο ζήτημα. Είναι ένα σύγχρονο και σοβαρότατο παράπτωμα το οποίο αλλοιώνει την Ιερά Παράδοση μας. Είναι δυνατόν να παραμελούμε την Αγ. Γραφή και τους Πατέρες;! Και αυτό μόνο και μόνο για να έχουμε «Αγάπη»;! Πολλή σωστό είναι που ορισμένοι κληρικοί και θεολόγοι θυμίζουν στον κόσμο την Ορθόδοξη Διδασκαλία. Ποιος θα το κάνει εάν δεν το κάνουνε οι κληρικοί;! Τα πράγματα πρέπει να λέγονται όπως είναι και δεν μπορούμε να αφήνουμε να «νοθεύετε» η Ορθοδοξία, δεν μπορεί να κρυφτεί η Αλήθεια.
Μετά δημιουργήθηκε θέμα με τα «Αναθέματα» που έκανε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ. Βγήκαν μερικοί και κατηγόρησαν αυτή τη πράξη ως «υπερβολική», «εχθρική» και ότι «αναστάτωνε την αγαπητικοί σχέση μεταξύ των διαφόρων εκκλησιών». Επίσης, σχολιάζει ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Τήνου στο άρθρο του σχετικά με τα «Αναθέματα» που είπε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ «Κρίμα, Κρίμα, Κρίμα για την ολοταχώς προς τα πίσω πορεία!». Δηλαδή, έχουμε λάθος εμείς οι Ορθόδοξοι που λέμε ότι μόνο εμείς έχουμε την Αλήθεια! Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πίστη μας! Όσο και αν πειράζει τον εν λόγω αρχιεπίσκοπο και γενικά τους μη-Ορθόδοξους. Και συνεχίζει να πει «Ευτυχώς όμως που υπάρχει και η πορεία προς τα εμπρός.» και εννοεί αυτό που ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είπε προς τον Πάπα Βενέδικτο 16ο (28 Ιουνίου 2011) «Εκφράζοντας στην Αγιότητά Σας τα αδελφικάς ημών ευχάς επί τη ευκαιρία αυτής της Εορτής, Σας ασπαζόμεθα εγκαρδίως και ικετεύομε τον Θεόν Δημιουργόν παντός αγαθού να σας φυλάττη, να Σας ενδυναμώνη και να Σας καθοδηγή για το καλόν της Εκκλησίας και την προώθησιν της ενότητος πάντων των Χριστιανών». Πώς να ενωθούμε όταν ο Πάπας δεν αλλάζει στάση για το Παπικό Πρωτείο και το Φιλιόκβε, τα οποία είναι από τα κυριότερα προβλήματα που μας χωρίζουν;! Υπό ποιες συνθήκες θέλουνε την Ένωση; Και συνεχίζει να πει σχετικά με τις Ορθόδοξες θέσεις «Αθώωσαν με ευκολία τους εαυτούς των και την Εκκλησία τους και έριξαν όλους τους μη Ορθοδόξους στη «γέεννα του πυρός»! Πότε άραγε θα συνειδητοποιήσουμε ότι έφθασε ο καιρός να αφήσουμε πίσω το παρελθόν με τα όποια λάθη Ανατολής και Δύσης, Δύσης και Ανατολής και να αναλάβουμε την κοινή ευθύνη που έχουμε να ‘αγαπήσωμεν αλλήλου’ και μαζί να προσπαθήσουμε να επανενώσουμε τον άραφο χιτώνα του Χριστού;» Δηλαδή, πως μπορούμε να ζούμε «μαζί» ο ένας κατέχει την Αλήθεια (Ορθόδοξοι) και ο άλλος να είναι σε πλάνη (Ρωμαιοκαθολικοί, Προτεστάντες κ.α.);! Αλλά και κάτι άλλο πάνω σε αυτό το θέμα, όταν κάποιος αγαπά ένα πρόσωπο, του λέει την αλήθεια όσο δύσκολο και αν είναι, αυτό γίνεται και με τους πλανεμένους. Δεν μπορείς να αλλοιώνεις την Αλήθεια για να είσαι σε αγάπη με τις άλλες εκκλησίες.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Οικουμενισμός είναι από τις μεγαλύτερες αιρέσεις της εποχής μας. Εάν δεν μάθουμε για την πίστη μας, εάν δεν ζήσουμε την Ορθοδοξία, κινδυνεύουμε να αλλοιωθούμε, όπως λέει και ο απόστολος Παύλος «Γρηγορείτε, στήκετε εν τη πίστει, ανδρίζεσθε, κραταιούσθε» Α’ Κορ. 16,13. Μην μπερδεύουμε τα πράγματα ενόψει τις «Αγάπης». Πρέπει να μείνουμε σταθεροί στην πίστη της Ορθόδοξης Εκκλησίας και να μην παραστρατίσουμε εκτός τους κόλπους της Εκκλησίας. Εύχομαι ο πανάγαθος Θεός να μας χαρίσει δύναμη και φωτίσει για να μην πέσουμε εκτός της Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου