Δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν. - Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Θέμα μισθοδοσίας των κληρικών από το δημόσιο και φορολόγησης των Ιερών Ναών, θέτουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ



Στην παρούσα ρευστή οικονομική κατάσταση, υπάρχουν βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ, που εισηγούνται τη φορολόγηση των Ιερών Ναών, φορολόγηση που όπως λένε πρέπει να γίνει εφάπαξ, για όλους τους ναούς. Παράλληλα θέτουν θέμα μισθοδοσίας του ιερού κλήρου από το Δημόσιο, επιχειρηματολογώντας ως εξής: «όταν παραχώρησε η Εκκλησία στο Κράτος την περιουσία της, οι κληρικοί ήταν λιγότεροι από τους μισούς που είναι σήμερα».Θεωρούν λοιπόν πως η Εκκλησία πρέπει να αναλάβει μέρος της μισθοδοσίας των κληρικών.
Η κ. Σούλα Μερεντίτη που από το 2000 εκλέγεται βουλευτής (ΠΑΣΟΚ)Τρικάλων, είναι μια από αυτούς τους βουλευτές. Σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, δηλώνει μεταξύ άλλων:
«Μπορούσαμε να βάλουμε αύριο το πρωί να πληρώσει από 300 ευρώ κάθε ναός, ποσό το οποίο άνετα μπορούσε να πληρώσει. Κι εδώ μπαίνει κι άλλο ένα θέμα: γιατί πληρώνουμε τους ιερείς, έναντι ποίας συμφωνίας; Πόσες εκκλησίες είχαμε τότε; Πόσοι ήταν οι ιερείς και τι μισθό έπαιρναν; Και πώς καταδέχεται η Εκκλησία σήμερα να πληρώνει η πολιτεία τους αναρίθμητους ιερείς την ώρα που υπάρχει αυτή η κατάσταση;» από το ιερό βήμα.

Ρωτώ την κ. Σούλα Μερεντίτη, προτού κάνεις προτάσεις για τους άλλους, μπορεί να μας πει τί έκανε αυτή από το 2000 πυο εκλέγεται; τί έδωσε από τον μισθό της, και γνωρίζει αν μπορούν οι ναοί στα χωριά να πληρώσουν ακόμα και αυτά τα 300 ευρώ π...ου προτείνει, όταν τα έσοδα είναι ελάχιστα και πολλές φορές τα έξοδα υπερτερούν των εσόδων, με τέτοιες δημαγωγίες καλύπτει τα δικά της κενά η κ. βουλευτίνα, τούτη την δύσκολη ώρα;;;!!! Υπενθυμίζω πως τα άδεια βαρέλια κάνουν πάντα θόρυβο. Όσο για το γιατί πληρώνει το κράτος τους ιερείς αρκετά πια με αυτή την καραμέλα, ας ανατρέψει στους σχετικούς νόμους και διατάγματα της εποχής. Δεν λέω να μην φορολογείται η Εκκλησία, όπως άλλωστε γίνεται, άλλα όχι όποτε κινδυνεύουν αυτοί, να τα ρίχνουν στην Εκκλησία, εδώ φτάσαμε γιατί αυτοί ήταν ανίκανοι να κυβερνήσουν και φρόντιζαν να εκλέγονται και επανεκλέγονται χάρις τις πελατιακές σχέσεις, αρκετά μανδάμ!!!!


by Γεώργιος Μανώλης on Sunday, 18 September 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου